MATENTABEL

Het online bestellen van gepersonaliseerde sieraden kan de vraag met zich mee brengen welke maat armband, welke maat ring of welke lengte ketting je het beste kan bestellen. Jaceys® heeft haar beste tips verzameld om jou te helpen bij het kiezen van de juiste maat sieraad.


HOE WEET IK WELKE MAAT ARMBAND IK MOET BESTELLEN?

Wil je een armband bestellen en weet je niet zeker welke maat je moet bestellen? Dan kan je een armband welke je al hebt opmeten. Wat je ook kan doen is het opmeten van je pols. Wikkel een touwtje (of een zacht meetlint/strookje papier) om je pols, net onder het  'knobbeltje'.  Het mag strak maar niet knellend zitten. Leg het touwtje dan langs een liniaal om het aantal cm te kunnen lezen. Tel hier 1-1,5 cm bij op voor een fijn draagplezier. Soms kan het zijn dat een armband vrij dik is, dan moet je er meer bij optellen. Dit staat bij de specifieke artikelen zelf vermeld.

Voorbeeld: je hebt een polsmaat van 19 cm gemeten dan kies je 20-20,5 cm.


KETTING LENGTE 

Soms kan het nog wel eens lastig zijn om in te schatten hoe lang een ketting valt. Toch kan het fijn zijn om te weten hoe een ketting om de hals valt als deze gedragen wordt. Bijvoorbeeld als je meerdere kettingen wilt layeren om zo een echte statement te maken, maar ook als je een ketting zoekt voor bij een bepaalde outfit kan het handig zijn als je weet of de ketting mooi valt om de hals. Ben je op zoek naar een gegraveerde ketting om deze cadeau te doen? Ook dan is het fijn als je een idee krijgt hoe de ketting om de hals valt. Zo weet je zeker dat je de juiste lengte ketting cadeau geeft. Om jullie hierbij een handje te helpen hebben wij een afbeelding gemaakt met daarin de verschillende lengte maten van een ketting.


RINGMAAT METEN

Het bepalen van de juiste ringmaat gaat het makkelijkst als je al een goed passende ring hebt. Leg de ring op een liniaal, waarbij je de binnenkant van de ring precies op 0 legt. Lees nu het aantal mm af aan de binnenkant van de ring. Je meet de rand dus niet mee. Op deze manier meet je de binnendiameter van het sieraad op. Met behulp van de toegevoegde ringmaten tabel kan jij eenvoudig de juiste ringmaat aflezen.

Wat misschien nog wel handiger is om jouw ringmaat te bepalen, is het aflezen van jouw ringmaat met behulp van de volgende afbeelding. Leg de ring op de cirkels en lees de bijbehorende ringmaat eenvoudig af.

LET OP: Hierbij is het van belang dat je dit document uitprint op schaalgrootte 100%.


Heb je geen passende ring? Dan bepaal je de juiste ringmaat door het opmeten van de omtrek van jouw vinger. Hiervoor schuif je een touwtje, lintje of strookje papier over de juiste vinger heen. Houd er rekening mee dat er voldoende speling moet zijn om de ring over je vingerkootjes aan en uit te doen. Zet een streepje waar de uiteindes elkaar raken en meet nu de omtrek van je vinger op. Met de bijgevoegde tabel voor het bepalen van jouw ringmaat, lees je eenvoudig de juiste ringmaat af.

Zit je tussen twee ringmaten in? Kies dan altijd voor de grotere ringmaat! Of ga voor een van de verstelbare bedelringen, deze zijn in maat verstelbaar en dus goed passend voor iedere ringmaat.

 

Omtrek vinger (mm)

Diameter ring (mm)

Ringmaat (US)

Ringmaat (NL)

52

16,5

6

16,5

54

17,25

7

17,25

57

18

8

18

 

© 2015 - 2023 Jaceys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel